UKK - Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Tilaamani paidan printti vaikuttaa kuluneen näköiseltä, onko tuotteessa virhe?

Todennäköisesti tuotteessa ei ole virhettä. Monet printtimme on käsitelty "kuluneen näköisiksi", koska tällä tavoin aikaansaatu ns. vintage look on yleisemminkin trendinä t-paidoissa ja monet ihmiset tuntuvat pitävän niistä. Monissa tapauksissa tällainen käsittely printille on annettu myös printin sanoman tai sen välittämän tunteen korostamiseksi. "Kuluneisuus" yhdistyy mielikuvien tasolla teemoihin, jotka ovat historiaan, mytologiaan ja perinteisiin liittyviä. 

Mutta mikäli kuitenkin epäilet virhettä, lähetä meille tuotteesta muutama valokuva, niin tutkimme asiaa. Suhtaudumme kaikkiin laatupoikkeamiin vakavasti, koska arvostamme asiakkuuttasi ja luottamustasi meihin. Sitäpaitsi, me olemme maksaneet tuotteen painaneelle alihankkijalle siitä, että asiakas saa tuotteen juuri sellaisena kuin se on verkkokaupassamme kuvattu. 

Mikäli toteamme tuotteessa olevan virheen, pyydämme alihankkijaamme toimittamaan sinulle viipymättä uuden, virheettömän tuotteen virheellisen tuotteen tilalle. Mikäli haluat kuitenkin mieluummin rahasi takaisin, palautamme maksamasi summan täysimääräisesti. Joissakin tapauksissa saatamme pyytää lähettämään tuotteen takaisin lähetysosoitteeseen tai johonkin muuhun antamaamme osoitteeseen virheen tutkimiseksi, mutta siinä tapauksessa korvaamme ennalta sovitut lähetyskulusi.

2. Miksi ette tarjoa mahdollisuutta maksuttomaan tuotteiden vaihtoon ja palautukseen?

Koska olemme poliittisesti epäkorrekti verkkokauppa, jonka tuotteet saattavat nostattaa tunteita tietyissä väestöryhmissä, jotkut tahot saattaisivat käyttää tätä mahdollisuutta kiusantekoon.

Tuotteiden maksuton vaihto ja palautus tarkoittaisi sitä, että tästä aiheutuvat kustannukset koituisivat meidän itsemme maksettaviksi. Sen vuoksi vilpillisessä mielessä tehdyillä tilauksilla ja niitä seuraavilla aiheettomilla palautuksilla olisi meille ikäviä taloudellisia seurauksia.

3. Mistä paitanne ja muut tuotteet tulevat?

Tuotteittemme painatus tapahtuu Euroopan Unionin alueella ja Iso-Britanniassa. Parissa poikkeustapauksessa painatus on pitänyt tilata Yhdysvalloista. Sen sijaan itse tuotteiden alkuperä on kirjavampi.

Printtivaatteemme ovat laadukkaiden tekstiilibrändien (pääasiassa kanadalaisen Bella + Canvasin tai amerikkalaisen Gildanin) tuotantoa. Yleisin t-paitamme Bella + Canvas 3001 on premium-laadun t-paita, joilla on erinomainen maine printtipaitana. Tämän paidan suurin ongelma on ollut huono saatavuus suurempien kokojen osalta, joten isompien kokojen (3XL-5XL) saatavuutta tullaan jatkossa paikkaamaan suunnilleen samanlaatuisilla Gildan 2000 -paidoilla. 

Tosin muiden valmistajien tapaan Bella + Canvas ei valmista paitoja Yhdysvalloissa, vaan esimerkiksi Bangladeshissa. Tämä on valitettavasti nykypäivää tekstiiliteollisuudessa. Käytännössä läheskaikki vaatteet ja asusteet tehdään köyhissä, halvan työvoiman maissa. Nekin, jotka saavat made in EU -leiman, yleensä vain viimeistellään EU-maassa.

Colleget ja hupparit ovat puolestaan amerikkalaisen Gildanin tuotteita. Gildanin tuotteiden alkuperään pätee sama huomio kuin Bella+Canvasin kohdalla.

Mukit on valmistettu Kiinassa, mutta printtiaiheen painatus niihin tapahtuu Euroopassa.

Muut tuotteet ovat valikoimassamme pienemmässä roolissa. Kaikkien niiden alkuperä ei ole tiedossamme.

4. Mitä tarkoittaa vaatteiden kohdalla unisex-merkintä tai unisex-mitoitus?

Vaatteiden unisex-mitoitus tai unisex-koot tarkoittavat sitä, että vaate soveltuu sekä miehille että naisille. Unisex-vaatteiden kokoluokitus vastaa miesten vaatteiden kokoluokitusta. Miesten koot ovat yhden koon naisten vastaavia suurempia. Esimerkiksi siis miesten M-koko vastaa naisten L-kokoa. Jos M-kokoinen nainen tilaa unisex-paidan, hänen kannattaa valita S-kokoinen paita.

Useimmat vaatteemme ovat unisex-vaatteita, mutta valikoimassamme on myös erikseen miehille ja naisille tarkoitettuja vaatteita (paitoja), jotka malliltaan tai leikkaukseltaan on tehty jomman kumman sukupuolen tyypillistä vartaloa ajatellen tai jotka tyyliltään vastaavat naisten ja miesten keskimäärin eriäviä mieltymyksiä vaatteissa.

5. Miten tulkitsen vaatteiden kokotaulukkoa?

Kunkin paidan vaatekoon kohdalla on ilmoitettu pituus ja leveys senttimetreinä.

  • Pituus tarkoittaa kokonaispituutta mitattuna paidan hartialinjasta helmaan.
  • Leveys tarkoittaa kainalon kohdalta mitattua paidan rintamuksen leveyttä.

  • Hihan pituus mitataan hihan olkapääsaumasta hihansuuhun.

 6. Vastaavatko ilmoittamanne vaatekoot Suomen kaupoissa myytäviä vaatekokoja?

Tähän on hieman vaikea vastata, koska Suomen kaupoissa myytävien vaatteiden koot vaihtelevat vaatemerkistä toiseen. Yleisesti ottaen myymiemme vaatteiden suurin markkina-alue on Pohjois-Amerikka, joten niiden koot vastaavat parhaiten sikäläisiä kokoja.

Erityisesti Euroopan markkinoille valmistettavien paitojen mitoitus on hieman tiukempi (tyköistuvampi) kuin Pohjois-Amerikan markkinoille valmistettavien. Tämä johtuu siitä, että Euroopassa tällä hetkellä suositaan hieman tyköistuvampia vaatteita kuin Pohjois-Amerikassa. Mutta Euroopassakin siis myydään paljon amerikkalaisen kokoluokituksen mukaisia vaatteita.

Meidän myymämme vaatteet ovat siis yleensä ottaen amerikkalaisen, hieman väljemmän kokoluokituksen mukaisia, lukuun ottamatta erikseen nimettyjä slim fit -vaatteita.

Jos olet vartaloltasi hoikka tai kohtuullisen atleettinen, tyköistuvampi paita voi olla hyvä valinta. Normaalien unisex-paitojen kohdalla istuvampi koko olisi tällöin yhden koon verran omaa normaalia kokoasi pienempi paita. Jos siis useimmiten ostat XL-koon vaatteita, mutta haluat t-paitasi hieman tyköistuvampina (slimmatumpina), valitse L-koon paita.